Valimohiekka

FinnSand™ – Termisesti elvytetty valimohiekka

Terminen elvytys tarkoittaa hiekan käsittelyä korkeassa lämpötilassa. Orgaaniset sideaineet palavat korkeissa lämpötiloissa, kun taas kvartsihiekka ei esimerkiksi hapetu tai muuten reagoi useiden aineiden kanssa. Näin lopputuloksena saadaan puhtausasteeltaan uutta, neitseellistä valimohiekkaa vastaavaa kvartsihiekkaa.

 

Hiekan käsittely korkeassa lämpötilassa aiheuttaa kvartsin faasimuutoksen matalakvartsista korkeakvartsiksi noin 573 celsius-asteessa. Faasimuutoksella on positiivinen vaikutus, joka tasoittaa hiekan lämpölaajenemisreaktiota, kun lämpökäsitellystä hiekasta valmistettu muotti valetaan uudelleen ja näin ollen termisesti käsitelty valimohiekka on vakaampaa valuprosessissa. Suuri lämpötila pystyy myös hajottamaan heikkoja hiekkarakenteita, jotka siten poistuvat pölynä. Näin valimon hiekkasysteemin laatu ja toimintakyky paranevat epäjohdonmukaisuuksia aiheuttavan hienoaineksen poistuessa.

 

Nopea ja joustava hiekkahuoltopalvelu

Finn Recycling Oy tarjoaa valimoille käytetyn valuhiekan puhdistuspalvelua, sekä termisen että termismekaanisen menetelmän avulla. Kokonaisvaltaiseen palveluun kuuluu käytetyn hiekan nouto asiakkaalta, ja uuden puhdistetun hiekan toimitus takaisin asiakkaalle.

 

Asiakkaan kanssa määritellään halutut laadulliset parametrit:

  • PH
  • Sähkönjohtavuus
  • Raejakauma
  • Hehkutushäviö